SCORE contact person

Wat? Jouw kans om te socializen met een internationale student onderzoeker.
Voor Wie? Enthousiaste studenten die in de zomer in Leuven zijn en hun hersentjes durven open te zetten voor andere culturen.
Wanneer? 1 juli tot 15 september (periode vrij te kiezen)

Beste Leuvense studenten,

Deze zomer komen er 29 internationale studenten naar Leuven. Dit is van 1 juli tot 15 september. Zij komen uit heel uiteenlopende landen: van Brazilië tot Japan. Wij zijn op zoek naar mensen die bereid zijn activiteiten met hen te doen tijdens hun verblijf in Leuven. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar met een hele groep enthousiaste en sociale studenten. Het is te vergelijken met het ‘buddy’ programma.

 


met de juli groep in ‘de werf’

 

Wat houdt dit concreet in?

Je begeleidt 1 student tijdens de activiteiten en beantwoordt zijn/haar vragen. Je mag zelf opgeven wat voor student je graag zou hebben (van een bepaald land, bepaalde taal, …) Je moet hiervoor zeker niet aan alle activiteiten deelnemen, je doet mee aan zoveel als je wil en afspreekt met de student die je begeleidt. Voor enkele praktische zaken ben je wel verantwoordelijk: de student zijn sleutel van zijn kot geven (krijg je van de verantwoordelijke), zorgen dat de student zijn buspas of fiets heeft en zorgen dat de student van aan het station van Leuven tot bij zijn/haar kot geraakt (ofwel gaan ophalen ofwel de weg goed uitleggen). Voor de rest ben je ook verantwoordelijk voor het organiseren van 1 activiteit, bv een picknick, een bowlingavond, een avond gaan feesten, … Je kan zelf kiezen wat en wanneer dit is, in zoverre dat iedereen overeenkomt.

een gezellige bbq met kampvuur

 

Waarom zou je dit doen?

  • vrienden leren kennen over heel de wereld
  • nieuwe mensen in Leuven leren kennen
  • onvergetelijke activiteiten meemaken
  • SCORE/SCOPE uitwisselingen leren kennen
  • je kans vergroten om zelf het jaar nadien op uitwisseling te kunnen gaan

foto SCORE 2

Voor meer informatie kan je steeds onze verantwoordelijken contacteren:

Stijn Noens: stijn.noens@student.kuleuven.be
Pauline Biesemans: pauline.biesemans@student.kuleuven.be

Zou je hier wel graag meer over weten? Vul dan dit formulier in: http://goo.gl/forms/pNLtCZ7qn2

Je kan ook meer uitleg vinden op de powerpoint.