Verloop van de stage

De student-onderzoeker moet in het academiejaar 2017-2018 minimum 20 dagen werken in een laboratorium of klinische dienst. Het grootste deel van het onderzoek gebeurt best tijdens de zomervakantie die het academiejaar voorafgaat.

tijdlijn LVSO copy

 

Voor studenten 3e opleidingsfase revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, die in academiejaar 2017-2018 de klinische stage 1e master opnemen, geldt dat de stageplanning van de klinische stage voorrang krijgt op het inplannen van deze onderzoeksstage.

Studenten die in het kader van hun onderzoek met patiëntengegevens werken, dienen zich vertrouwd te maken met de geldende regels van het UZ Leuven en vooral met de regels i.v.m. patiëntenconfidentialiteit. Studenten die in een fundamenteel laboratorium werken, dienen de regels van ‘good laboratory practice‘ te respecteren. Volgens het KB betreffende de bescherming van proefdieren van 29/05/2013 mogen de studenten zelf geen proefdieren manipuleren tenzij ze vooraf het vak Laboratory Animal Science (E05E6A, 40 u) afgelegd hebben (KB 29/05/2013). Inschrijven voor het vak kan via Anouk Desmet. Als alternatief bestaat er een online module van 40 u die op eigen tempo (thuis) gevolgd kan worden, gevolgd door een practicum en een examen. Inschrijven voor de online module kan via Prof. Erna Dewil.